Log in Register

Log in

 
 
 
GPS Track details
с. Ракиловци - вр. Стубел - вр. Бандерата - вр. Рудина - с. Сирищник с. Ракиловци - вр. Стубел - вр. Бандерата - вр. Рудина - с. Сирищник

Началото на маршрута е в центъра на село Ракиловци. Тръгва се на запад по пътя покрай реката.

На т.Razkl02 може да се завие в дясно и изкачвайки се до махала Гълъбовите(лилавия трак) да се хване черния път водещ до вр. Стубел. Това е по-ясния и логичен път. В този участък ние минахме по едни живописни пътечки в дерето на юг от рида, които скоро не са прочиствани от храсталаци, но все още не е проблем минаването през тях.

След връх Стубел до района на хижа Джамен се върви по черния път минаващ по билото на този дял на планината. Денивелациите са минимални и без справка с GPS-а най-вероятно няма да разберете кога точно сте на първенеца на този дял на планината - връх Бандерата. Тук някъде срещнахме местния горски които разсея колебанията ни около имената на околните върхове. Оказа се че на Военните топографски карти местоположението на вр. Бандерата е грешно.

След спускането към хижа Джамен се пресича асфалтов път и следва изкачване до другия дял на планината - рида Рудина. Изкачването е кратко, но без пътека и много стръмно. За да избегна тръните се изкачих край скалния гребен(вж снимките), но в този участък трябва да се внимава, заради нестабилно стоящи големи камъни.

Последния етап от прехода е спускане от вр. Рудина (Сирищнишка Рудина) надлъжно на рида до асфалта водещ до село Сирищник. И евентулно някой да изтича още 4-5 километра по асфалта до Ракиловци за да докара МПС-то.

 

Data
Filename 121_rudini.rar
Created by emo
Created 2008-02-09
Category Рудини
Type Hiking
Season Autumn
GPS receiver Garmin 60Csx
Website
Downloads 615
Views 3,791
Size 25.29 KB

Only registered and logged in users can submit a comment.

You are here: Home GPS Tracks Categories Bulgarian Mountains Kraishte Rudini с. Ракиловци - вр. Стубел - вр. Бандерата - вр. Рудина - с. Сирищник