Log in Register

Log in

 
 
 
GPS Track details
Маршрут Маршрут "На върха"

Природата изпълва душата ти. Сред хилядите дървета и цветя наоколо се чувстваш истински щастлив. Гледките са удоволствие за очите ти. И най-добре ще им се насладиш от Панорамната площадка „Върха“. Качил си се там, а пред теб са застанали десетки селца и махали. Сред тях са се изправили и най-високият връх на Родопа – Голям Перелик, Пампорово с кулата Снежанка, Ардин връх и Ком. Ако си достатъчно смел, гледка ще намериш не е само напред, а и надолу – през стъкления под ще съзреш пропастта. И тя дори ще те учуди с красотата си.

Историята на Родопите те завладява. Искаш да научиш още и още – за народите, за традициите и начина им на живот… Именно тази жажда за знание те води тук – в тракийското светилище „Расилце“. Там и стените говорят. Разказват ти за хората, живели в светилището преди десетки, та дори и хиляди години. Замисляш се. Хората са имали толкова простичък живот, а може би са били по-щастливи и от нас, тези, които днес имаме всичко! И така отново стигаш до извода, че най-голямото щастие се крие в най-малките неща.

 

Накрая мини и през пещерата Типеце. Заслужава си. Тя също крие своята история – история не само за хора, но и за пещерни мечки.

 

Data
Filename маршрут__на_върха__.zip
Created by RebKlimrod
Created 2022-05-08
Category Родопи
Type Hiking
Season Spring
GPS receiver Gaia GPS
Website Website external
Downloads 352
Views 1,086
Size 22.89 KB
License

Only registered and logged in users can submit a comment.

You are here: Home GPS Tracks Categories Bulgarian Mountains Mountain system Rila-Rodopi Rodopi Маршрут "На върха"